4 Temmuz 2018 Çarşamba

TUZLU AY KURABİYE

250 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)

ÜZERİ İÇİ ;
Ayrılan yumurta sarıları
Yarım çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Susam, çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzeme yoğurulur. Yumusak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hafif unli tezgahta merdane ile açılıp yarım ay veya istenilen şekiller verilir. Yaglı kağıt serili tepsiye dizilir.

Üzerine tüm malzeme karıştırılıp sürülür.

175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder