7 Temmuz 2018 Cumartesi

ŞERİT PASTA

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao (50 gr.)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un (kıvamı sulu oluyor un eklemeyin)

KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2, 5 yemek kaşığı mısır nişastası (35gr. )
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 paket toz krem şanti

ÜZERİ İÇİN;
Hindistan cevizi
Kakao

HAZIRLANIŞI;
Keki için yumarta ve toz şekeri yüksek devirde rengi açılana kadar çırpın. Ardından önce sıvıları, sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve düşük devirde kısa süreli çırpın.

Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek hamuru sulu kıvamda oluyor bu normal lütfen un eklemeyin. Hamuru tepsiye yayıp üzerini düzleştirin.

175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. (Ben 7 dk. Pişirdim kontrol edin piştiyse daha fazla tutmadan alın ki nemli kalabilsin. Ince bir kek olduğu için çabuk pişiyor.) Keki tel ızgara üzerinde soğutun.

Kreması için yumurta sarısı ve şekeri el çırpıcısıyla rengi hafif açılana kadar çırpalım.

Üzerine nişastayı ekleyelim. Sütü kaynatmadan ısıtalım. Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip karıştıralım.

Bu yumurtalı karışımı ocaktaki ısınmış sütün içine dökelim ve devamlı karıştırarak kısık ateşte kıvam aldıralım.

pişen kremayı bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim. 10 dk. ılındıktan sonra içine tereyağını ekleyip karıştıralım ve tekrar streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyelim.

Toz şantileri boşaltıp mikser ile çırpalım. Kremamız hazır.

Keki geniş yerinden 3 e bölelim. Her kat arasına ve en son uzerine kremayı sürelim. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder