24 Temmuz 2018 Salı

LİMONATA

8 adet limon
2 adet portakal
5 litre su (tadına bakarsınız çok aromalı gelirse hafif su ilavesi yapabilirsiniz bence güzeldi)
2 su bardağı toz şeker (şeker miktarı herkese göre değişebilir bana bu fazla geldi Samete iyi geldi mesela o yüzden az ile başlayın tadına bakıp arttırabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI;
Limon ve portakalları bir gün önceden güzelce yıkayıp donduralım.

Ertesi gün oda sıcaklığında 15 dk. Kadar bekletip beyaz kısımlarını almadan dıştaki renkli kabuğu bıçak ile soyalım.

Sonra tekrar bir tur atıyoruz ve beyaz kısımlarını soyup çöpe atıyoruz. (Bu işlemler zor gelirse söylede yapabilirsiniz. Yine dondurup oda sıcaklığında bekletin iri parçalara kesin direk ve rondodan çekin)

Elimizde portakal ve limon kabuklarıyla içleri kalmış oldu bunları iri parçalara bölüp rondodan çekelim.

Suyu büyük bir tencerede kaynatıp ocaktan alalım. Rondodan çekilenleri ve toz sekeri suya ekleyip karıştıralım. 2 saat bekletip süzelim.

Buzdolabında soğutup afiyetle tüketebilirsiniz.

NOT;
Dediğim gibi su ve şeker miktarı biraz damak tadına kalmış durumda 2 yazdım ama bu miktar bana fazla geldi eşime az geldi o daha şekerli seviyor bense daha şekersiz. Bu yüzden damak tadınıza göre ikinci yapışınızda ayarlayabilirsiniz. Şeker eklemek istediğinizde ise azıcık suyu ısıtıp şekeri eritin ve öyle ilave edin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder