26 Temmuz 2018 Perşembe

KIYMALI ÇITIR BÖREK

3 adet yufka
125 gr. Eritilmis tereyağı
Nişasta

İÇİ İÇİN;
350 gr. Dana kıyma
5 adet orta boy soğan (bol soğanlı daha lezzetli oluyor)
Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Tuz
Sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Tavada sıvıyağında küp doğranmış soğanları biraz kavuralım. Kıymayı ekleyip güzelce kavurmaya devam edelim. Ocaktan alıp baharat ve tuzunu ekleyelim ve soğutalım.

1. Yufkayı serip 4-5 kaşık tereyağı serpelim ve heryerine bulaştıralım. Elek yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde nişasta eleyelim.
2. Ve 3. Yufka içinde bu işlemleri aynen tekrarlayalım.

Kavrulan kıymalı iç harcı yuvarlak yufkanın tam ortasında 4 parmak kadar uzunlamasına boşluk bırakacak şekilde iki yarım daire olacak şekilde iki uç tarafa yaydıralım.
Yine iki uç taraftanda ortada birleşecek şekilde rulo yapalım. En son orta kısmı bıçak ile keserek ayıralım. Ve iki tane rulomuz olmuş olsun.

2 ruloyuda teker teker bıçak ile verevine keselim yaglı kağıt serili tepsiye dizelim. Yumurta sarısı ve çörek otu serpip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder