5 Temmuz 2018 Perşembe

3 2 1 POĞAÇASI

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Un ( yaklaşık 4 bardak gibi )

DIŞI İÇİN;
Galeta unu

İÇİ İÇİN;
Beyaz peynir veya istenilen bir iç malzemesi

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzeme tamamen karışana kadar yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.

Ufak parçalar koparılir iç malzeme doldurulup yuvarlak şekil verilir direk galeta ununa bulanip yağlı kağıt serilir tepsiye dizilir.

175 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder