7 Haziran 2018 Perşembe

YUMURTASIZ KREM KARAMEL

1 litre süt
1 su bardağı su
2,5 yemek kaşığı nişasta (tepelemeyle silme arası)
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin

KARAMEL İÇİN;
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Çok az su 3 yemek kaşığı kadar

HAZIRLANIŞI;
ilk olarak karameli yapalım.
Yapışmaz tavaya şekeri ve çok az suyu alıp kısık ateşte hiç bir şey ile karıştırmadan şekerin erimesini bekleyelim. Arada bir tavayı sallayabilirsiniz. Su koymamızın sebebi yanmasını önlemek eğer kendinize güveniyorsanız suyu çıkarabilirsiniz. Tamamen eriyen karameli daha fazla ocakta tutarsanız yanık tadı olacaktır. Karameli kaselerin dibine pay edelim. Bu tarifle yaklaşık 8-9 kase çıkıyor.
Kreması için tüm malzemeyi tencerede buluşturup çırpalım. Ve ocak üzerinde devamlı karıştırarak kaynatalım.
Kıvam alan kremayı donan karamelli kaselere paylaştıralım.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra streçleyip buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Servis etmeden önce 5 dk. Kadar kaseleri kaynar su içinde tutarsanız karameli eriyecek daha kolay servis edeceksiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder