7 Haziran 2018 Perşembe

TUZLU ÜÇGENLER

250 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)

ÜZERİ İÇİ ;
Ayrılan yumurta sarıları
Yarım çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Susam

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzeme yoğurulur. Yumusak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hafif unlanmış tezgah üzerinde hamur açılır ve bir kalıp ile kesilir ben tırtıklı kare kalıp ile kestim sonra üçgenler yaptım. yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

Üzerine tüm malzeme karıştırılıp sürülür. Susam serpilir.

175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder