7 Haziran 2018 Perşembe

TIRTIL KURABİYE

125 gr. Margarin veya tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olacak )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Kalıpla kolay şekil verebilmek için normal kurabiye hamurundan bir tık daha yumuşak yapmalısınız.

Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeden sıkalım. 175 derecelik ısıtılmış fırında 7-8 dk. Pişirelim. Çok hafif pembeleşmesi yeterli benim fırınımda 8 dk. Pişti.

Fırından çıkınca yağlı kağıt ile tezgah üzerine alıp soğutalım. Üzerine ister pudra şekeri eleyebilir, isterseniz çikolata ve şekerlemeler ile süs yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder