7 Haziran 2018 Perşembe

PRATİK YUMUŞACIK PİZZA

İstenilen miktarda bazlama (iki kat olacak şekilde kesiyoruz)

SOSU İÇİN;
salça
Su (normal pizzaya göre hafif daha sulu yapıyoruz)
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Kekik

ÜZERİ İÇİN;
Kaşar peyniri rendesi
Salam, sosis, sucuk, domates, biber, zeytin, mısır, mantar (istenilen malzemeler eklenebilir)

HAZIRLANIŞI;
iki kata ayrılan bazlamaların iç tarafları üstte kalacak şekilde tepsiye dizilir.
Sosu için olan tüm malzeme karıştırılır bazlamanın her tarafına sürülür. Üzerine hafif kaşar peyniri rendesi gezdirilir. Tüm malzemeler dizilir.
175 derecelik ısıtılmış fırında malzemeler pişine kadar tutulur. Biraz üst kata koyabilirsiniz. Altı zaten pişmiş durumda.
En son fırından alacakken kaşar peyniri rendesi gezdirilir eriyene kadar fırında tutulur. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder