7 Haziran 2018 Perşembe

PRATİK TEPSİ BÖREĞİ

5 adet yufka

İÇİ İÇİN;
Yarım kilo ıspanak
2 adet orta boy soğan
Sıvıyağ
Tuz
İstenilen baharatlar

SOSU İÇİN;
1 şişe maden suyu
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI;
İç harcı için yıkanıp, ayıklanmış ve dogranmış ıspanak tuz ile ovulur fazla suyu sıkılır. Minik doğranan soğanlar ve baharat eklenerek karıştırılır.
Sosu için olan tüm malzeme güzelce karıştırılır.

1. Yufka serilir heryeri soslanır iç harcından serpilir ve dikkatlice rulo yapılır. Yağlanan tepsiye börek güzelce döşenir.
Tüm yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. En son kalan sos börek üzerine gezdirilir ve 175 derecelik fırında güzel bir renk alana dek pişirilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder