7 Haziran 2018 Perşembe

KAVALA KURABIİYESİ

200 gr. Oda sıcaklığında tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2, 5 su bardağı un (300 gr. )
100 gr. çiğ  badem

ÜZERİ İÇİN;
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
Yagsız bir tavada 1 bardak unu hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

Sonra kalan 1 bardak un ile kavurduğumuz unu ve badem hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip kısa süreli yoğuruyoruz. Kalan yarım bardak un ile de kıvamını bulmaya çalışalım daha fazla un eklemeyelim.

Hamur toplandığında dövülmüş bademleride ilave edip şöyle bir yoguralım ve hafif unlu tezgahta merdane ile açıp kavala şekli verelim. Tepsiye dizip 170 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Fırından alır almaz tek tek tüm kurabiyeleri pudra şekerine bulayalım. En son tüm kurabiyelerin üstüne pudra şekeri eleyelim. Ve afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder