7 Haziran 2018 Perşembe

İÇLİ KÖFTE

İÇ HARCI İÇİN;
3 adet büyük boy soğan
300 gr. Dana kıyma
1 tatlı kaşığı domates-biber salçası karışık
3 yemek kaşığı kadar su nemlendirmek için
Yarım tatlı kaşığı toz biber
Karabiber,kimyon
Tuz
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
İnce kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

DIŞ HAMURU İÇİN;
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik (küük boy bardaklardan)
1 çay bardağı un
1 su bardağı bulguru ıslatmak için su (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğururken kullanmak için su (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı domates-biber salçası karışık
Tuz
KIZARTMAK İÇİN;
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Soğanlar ince dogranıp sıvıyağında kavrulur. Kıyma ilave edilip kavurmaya devam edilir. Güzel kavurursanız daha lezzetli olacaktır. Salça eklenip biraz daha kavrulur ve 3 yemek kaşığı kadar su eklenir iç harcını biraz yumuşatmak için. En son ceviz, maydanoz, baharatlar ve tuz eklenip ocaktan alınır ve soğutulur.

Bulgur 1 su bardağı su ile ıslatılır 15 dk. Kadar bekletilir. 1 su bardağı su hariç diğer tüm malzemeler kabaran bulgurun içine eklenir. 1 su bardağı su yavaş yavaş eklenerek iyice yoğurulur. Ne kadar yoğurursanız o kadar güzel olacaktır. Çatlamaması için bu gerekli.
İç harcı ve dış hamuru hazır. Nasıl kolayınıza geliyorsa o şekilde şekil verebilirsiniz. Hamuru ne kadar ince yaparsanız okadar güzel olacaktır. Dilerseniz şekil verirken elinizi hafif nemlendirebilirsiniz.

Kızgın yağda arkalı önlü güzel bir renk alana dek kızartılır. Dilerseniz haşlamada yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder