7 Haziran 2018 Perşembe

ÇÖREK OTLU KURABİYE

250 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
Un (yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)
çörek otu (ben ölçmedim istenilen miktarda konulabilir)

ÜZERİ İÇİ ;
Ayrılan yumurta sarıları
Yarım çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzeme yoğurulur. Yumusak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Minik minik toplar yapılır yağlı kağıt serilir tepsiye dizilir.

Üzerine tüm malzeme karıştırılıp sürülür.

175 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder