7 Haziran 2018 Perşembe

ÇİKOLATALI-BEYAZ MOUSSE CAKE (KÖPÜK PASTA)

TABAN VE ARA KATLAR İÇİN;
Hazır pandispanya veya sayfamda tarifi var

KAHVERENGİ KREMA İÇİN;
150 gr. Sütlü-bitter karışık çikolata
130 gr. Krema
4 gr. Toz jelatin
20 gr. Soğuk su
150 gr. Soğuk krema (dondurucuda 30 dk. Bekletip soğutalım)

BEYAZ KREMA İÇİN;
80 gr. Beyaz çikolata
70 gr. Krema
2 gr. Toz jelatin
10 gr. Soğuk su
50 gr. Soğuk krema (dondurucuda 30 dk. Bekletip soğutalım)

PANDİSPANYAYI ISLATMAK İÇİN;
Damak tadınıza göre nescafeli süt yapabilirsiniz.

ÜZERİ İÇİN;
Antep fıstık draje
Çikolata parçaları

HAZIRLANIŞI;
Kahverengi kısmı anlatıyorum, aynı şeyler beyaz kısım içinde geçerlidir.

İlk olarak jelatini soğuk su ile cezvede birleştirin ve 10 dk. Bekletin.

150 gr. Çikolata ve 130 gr. Kremayı benmari usulü eritin.
Katılaşan jelatini ocağa alıp ısıtın ve erimesini sağlayıp, benmari usulü eritilen krema-çikolata karışımına ekleyip iyice karıştırın. Üzerini streçleyip soğumasını sağlayın.

Dondurucuda bekletilen 150 gr. Soğuk kremayı mikser ile katılaşana kadar çırpın. (Fazla çırpılırsa tereyağına dönüşecektir.) Soğuyan jelatin-krema-çikolata üçlüsünü soğuk kremayla birleştirip çırpmaya devam edin. Katılaşan krema kullanıma hazır.

Aynı işlemler sırasıyla beyaz kremaya da uygulanmaktadır.

Pasta çemberi içine, pandispanya tabanı oturtulur. Süt ile nemlendirilir. Kahverengi krema dökülür.
Bundan sonraki pandispanyaları 1 cm kadar küçülterek kullanıyoruz ki kenarlardan gözükmesin.
Sırasıyla krema, pandispanya şeklinde pasta tamamlanır.
1 gece buzdolabında dinlendilir.
Çemberden kurtulmak için fön makinesiyle çember etrafı hafif ısıtılır ve kolayca çember çıkartılır. En son üzeri süslenir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder