20 Şubat 2018 Salı

TUZLU LOKMA

1 su bardağı su veya süt
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un

KIZARTMAK İÇİN;
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi mikserin hamur ucuyla çırpalım. Üzerini sitreçleyip 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tekrar karıştırıp havasını alalım.

Derin bir tencerede bolca sıvıyağını biraz ısıtalım ve iki kaşık yardımıyla hafif cıvık kıvamda olan hamuru yağa dökelim. Önlü arkalı puf puf kabarıp kızarana kadar pişirelim. Havlu kağıt üzerine alıp sıcak sıcak tüketelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder