20 Şubat 2018 Salı

KARAMELLİ CHEESECAKE

TABANI İÇİN;
1,5 paket yulaflı bisküvi (burçak gibi)
1, yemek kaşığı yumuşak tereyağ

KREMASI İÇİN;
600 gr. Labne (suyu varsa eklemeyin)
200 ml. sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilin
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gr.)
1 yemek kaşığı un (20 gr.) KARAMELLİ KISIM İÇİN;
150 gr. Toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı tereyağ
100 gr. Sıvı krema
1 çay bardağı iri sekilde dövülüp tavada kavrulmuş fındık

GANAJ İÇİN;
80 gr. Sütlü veya bitter çikolata
80 gr. Sıvı krema

HAZIRLANIŞI;
Bisküvuleri rondodan geçirip tereyağı eklenir ve tekrar rondodan çekilir. Uygun boyutta kelepçeli kalıba bisküviler yayılıp bardak yardımıyla iyice bastırıp düzleştirilir. (Yüksek isterseniz 18 cm.lik daha alcak olsun derseniz 24 cm.lik bir kalıp tercih edebilirsiniz.) Donmasi için buzdolabına kaldırılır.

Kreması için tel çırpıcı ile krema ve labneler karıştırılır. Sırasıyla tüm malzeme eklenir ve guzelce karıştırılır. Dolapta donmuş olan tabanın üzerine krema harcı dökülür.
Fırın 175 dereceye ısıtılır. Bir tepsiye su konur ve alt rafa yerleştirilir. Hemen üst rafada cheesecake yerleştirilip 50 dk. Kadar fırında pişirilir. Fırından alırken hafif sallanacaktır çiğ gibi bu normal. Oda ısısında soğuduktan sonra
Karamel için teflon tavaya şeker ve su eklenir ve eriyip renginin dönmesi için beklenir. Kaşık vs. Değdirmeyin tavayı hafif sallayabilirsiniz. Rengi kenarlardan dönmeye başlayınca altını kısın ve tamamen olana kadar bekleyin. Yavaşça tereyağ, krema ve tuz ilave edip ocaktan alabilirsiniz. Fındıklarıda ilave edip soğumaya bırakın.

Ganaj için krema ısıtılıp çikolatalar eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır.

3 malzemede tamamen soğuyunca birleştirme yapılır. Önce karemel sonra ganaj. Dilerseniz üzerindeki olayı tamamen değiştirebilirsiniz. Sadece ganaj veya karamel veya meyveli yapabilirsiniz. Frambuazlı tarifimde sayfamda mevcut. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder