20 Şubat 2018 Salı

ÇİKOLATALI MUFFİN (KABARMA GARANTİLİ)

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
100 gr. Tereyağ
1 büyük çay bardağı süt + 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşık kakao
1,5 su bardağı un
Damla çikolata

HAZIRLANIŞI;
Yumurta, toz şeker ve tuz mikser ile rengi açılana kadar köpürtülür.
Tereyağı ocakta eritilir ve kenara alınır.

Sütün içine limon suyu eklenir ve kesilmesi sağlanır. (Buttermilk elde etmiş oluyoruz bu daha yumuşak bir kek elde etmenizi sağlayacaktır.) Tereyağ ve sütü birleştirip tereyağın sıcaklığını kırabilirsiniz. Ve ardından bu ikili yavaşça köpürtülen yumurtanın üzerine eklenip mikserle kısaca çırpılır.
Un, vanilin,kabartma tozu, karbonat ve kakao elenip sıvıların üzerine eklenir. Mikser ile kısaca çırpılır.

En son damla çikolata ekleyip karıştırılır ve muffin kaplarina pay edebilir.

175 derecelik ısıtılmış fırında 14 dk. Pişirdim. Fırını devamlı alt üst ve fansız kullanıyorum. Deneyeceklere AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder