20 Şubat 2018 Salı

ÇİKOLATA SOSLU KEDİ DİLLİ PASTA

2 paket kedi dili bisküvi (tek paket içinde iki paket çıkıyor yani 4 paket olacak)

ISLATMAK İÇİN;
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker

KREMASI İÇİN;
1 litre süt (5 su bardağı)
2,5 türk kahve fincanı un
7 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme olmasın)
1 paket vanilin
1 paket toz şanti

ÇİKOLATA SOSU İÇİN;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakao
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr. Sütlü çikolata

HAZIRLANIŞI;
Kreması için tüm malzemeyi çırpıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Ve soğutalım. Soğuyan kremanın içine toz şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım.

Çikolata sosu için sütü tencereye alalım. Üzerine şeker, nişasta, kakao ekleyip karıştıralım ve ocağa alıp karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. 
Kaynamaya başlayınca 2 dk. Daha kısık ateşte pişirip kenara alalım. 
İçine çikolata ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve ara sıra karıştırarak soğutalım.

Büyük boy dikdörtgen borcama kedi dillerini nescafeli şekerli süt ile ıslatıp dizelim. Üzerine kremayı döküp bir sıra daha ıslatılan kedi dillerini dizelim. Kalan kremayı üzerine yayalım. En son çikolata sosunu güzelce yayıp dilediğiniz gibi süsleyin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder