20 Şubat 2018 Salı

BUHARDA ORJİNAL BROWNİE

125 gr. Tereyağ
80 gr. Sütlü çikolata
1 paket sade nescafe
1 tutam tuz
1 paket vanilin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik un

HAZIRLANIŞI;
Tereyağ ve çikolata geniş bir kaba alınıp benmari usulü ocakta eritilir. Nescafe, tuz ve vanilin eklenip buhardan alınır.
Toz şeker ilave edilir ve tel çırpıçı ile karıştırılır.
Yumurtalar teker teker karışıma ilave edilir güzelce karıştırılır.

En son kakao ve un eklenip karışım tamamlanır.

Uygun bir kelepçeli kalıbın (bir karış büyüklüğündeydi benim kalıbım) tabanı yağlı kağıt ile kaplanır karışım dökülür.

Büyük bir tencerenin ortasına ısıya dayanıklı bir kase konur ve kasenin üzerini geçmeyecek şekilde tencereye su eklenir. Kek kalıbı kasenin üzerine oturtulur. Tencerenin kapağını kapatırken bir mutfak bezi araya konur o şekilde kapak kapanır. (Pilav demlenirken konulduğu gibi)
Orta boy ocağın altı yakılır su kaynamaya başlayınca kısılır. Ben 30 dk. Pişirdim. Kapağını açmazsanız iyi olur. 25 dk. Sonra kurdan testi yapabilirsiniz. 30-35 dk. Yeterli olacaktır.  Afiyet olsun sevgiler....
NOT;
ÜZERİNE MUZ DİLİMLEYİP PASTA KREMASI YAPTIM KREMANIN TARİFİ SAYFAMDA VAR PROFİLİMDEKI LİNKE TIKLAYIP BAKABİLİRSİNİZ😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder