8 Ocak 2018 Pazartesi

PATATESLİ PAMUK POĞAÇA

1 su bardağı su
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6, 5 – 7 su bardağı un

İÇİ İÇİN;
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
Biraz sıvıyağ
Tuz

ÜZERİ İÇİN;
1 adet ayrılan yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam

HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına 6 su bardağı un ve mayayı alıp karıştıralım. Ortasını açıp su, süt ve sıvı yağını koyalım. Yumurtaları kıralım. Bir tanesinin sarısını ayıralım. Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. İlk etapta çatal ile karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Hamur toplandıktan sonra 6 dk. Boyunca hamuru havalandıra havalandıra aşağıdan yukarıya uzatarak yoğuralım. Ardından üzerini streçleyip 30 dk. Boyunca mayalanmaya bırakalım.

İçi için haşlanan patatesleri rendeleyelim ve tavada sıvıyağında minik doğranan soğanı kavuralım içine patatesleri ve tuzu ekleyip kısa süreli kavurduktan sonra ocaktan alalım.

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp iç harcından koyalıp ve kapatıp şekil verelim. Tepsiye dizip 30 dk. Mayalandıralım

Mayalanan hamura yumurta sarısını sürüp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Nar gibi kızarınca fırından alıp servis edelim. Şimdiden AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder