11 Eylül 2017 Pazartesi

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI

1 bütün tavuk

İçi için;
1,5 su bardagı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü (kullanmadan önce sıcak suda bekletin)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
Toplam 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ve sıvıyağ
Tuz
Biraz şeker
Karabiber
1 çay kaşığı tarçın (silme)
1,5 su bardağı su
3 adet kadar patates

HAZIRLANIŞI;
İçi için tencereye tüm yağları alın. Küp küp doğranan soğanları ve dolmalık fıstığı ilave edip biraz kavurun. Üzerine suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave edip kavurmaya devam edin.
Pirinci güzelce yıkayıp tencereye alın biraz daha tüm malzemelerle birlikte kavurun. Suyunu, tuz,şeker ve baharatını verip hafif diri kalacak şekilde pişirin.

Tavuğu güzelce temizleyip hafif diri olan pilav ile içini sıkıştırmadan doldurun. Mutfak ipi veya başka aparatlarla pilav dışarı çıkmayacak şekilde tavuğu toparlayın. Pilav kalacaktır onuda göz kararı su ilavesiyle biraz daha pişirip dinlendirin.

Fırın tepsisine alıp tavuğün üzerini zeytinyağ ile yağlayın ve ısıtılmış 190 derecelik fırında gönderin. Bu sırada patatesleri dograyıp zeytinyağı ve tuz ile harmanlayın. 20 dk. Sonra tavuğu çıkarıp patatesleri ilave edin ve tekrar fırınlayın. Benim fırınımda toplam 60 dk. Kadar pişti. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder