11 Eylül 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI DONDURMA

1 litre süt
200 gr. Toz şeker (1 su bardaği dolusu)
300 gr. Krema (1,5 su bardağı)
2 tatlı kaşığı salep
200 gr. %70 oranında bitter çikolata

HAZIRLANIŞI;
Süt, salep, toz şeker ve kremayı ocağa alıp devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynamaua başlayınca altını kısıp 30 dk. Boyunca arada karıştırarak kaynatın.

Ocaktan alıp çikolataları ekleyin karıştırın. Bir kaba aktarıp kenarda soğutun. Soğuyunca üzerini kapatıp 4 saat dondurucuda bekletin.
Büyük bir kaseye su doldurup daha küçük bir kaseyi içine oturtun (dondurma harcını alabilecek büyüklükte olmalı) bu ikiliyi donduruya kaldırın.

4 saat sonunda dondurmayı ve kaseleri dışarıya çıkarın. Dondurma harcını ikili kaseye ( küçük olana ) aktarın.

Böyle yapmamızın sebebi çırparken kolay kıvam alması için. Dondurma makinası olanlar bu adımı atlayabilirler.

Şimdi mikseri alıp 10 dk. Boyunca çırpıyoruz ve katılaştığını göreceksiniz. 10 dk. Sonunda büyük su dolu kabın içinden küçük kabı çıkarın ve üzerini kapatıp dondurucuya kaldırın.

Bundan sonra toplam 3 defa olacak şekilde her saatte bir çıkarıp karıştırın ve tekrar dondurucuya kaldırın.
Bir gece boyunca dondurucuda kalsin ertesi gün tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder