7 Haziran 2017 Çarşamba

YUFKALI KADAYIF SARMA

10 yaprak baklava yufkası
150 gr. Tereyağ
Dövülmüş ceviz
200 gr. Kadayıf

ŞERBETİ İÇİN;
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI;
2 yaprak yufkayı önünüze alın geniş tarafina bir tutam kadayıftan koyup üzerine ceviz serpin. Sıkıca rulo yapın 2 parmak genişliğinde dilimleyip dik bir şekilde fırın kabına dizin. Tüm yufkaları 2 kat olacak şekilde aynı aşamalarla tamamlayın.

Eritilmiş teteyağının köpüğünü ve dibine çöken ayranını kullanmadan tatlıların üzerine gezdirin.

Isıtıış 160 derecelik fırında güzelce kızartın.
Şerbetini kaynar kaynamaz ocaktan alıp iyice soğutun.
Fırından alınan tatlılar ılınınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder