7 Haziran 2017 Çarşamba

RAMAZAN PİDESİ

2 su bardağı su
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Un (hafif ele yapışan kıvamda olacak)

ÜZERİ İÇN;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Hamuru için olan tüm malzemeyi karıştırın ve yavaş yavaş unu ilave edip yumusak ele yapışan bir kıvama getirin. 8 dk. Boyunca devamlı yoğurun. Kasenin içini sıvıyağ ile yağlayıp hamuru koyun ve streç film ile kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.
Ertesi gün yağlı kağıt serilen fırın tepsisine kaseyi ters çevirip hamuru düşürün.

Hamuru elinizle büyültün. Ve elinizi suya batırıp pide üzerindeki deseni verin. Yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpin. 10 dk. Kadar bekletip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder