7 Haziran 2017 Çarşamba

PİŞMEYEN KOZALAK KURABİYE

80 gr. Şütlü çikolata
1 su bardağı mısır gevreği (kontrollü ekleyin eksik veya fazla olabilir)

HAZIRLANIŞI;
Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca içine gevrekleri ekleyin iyice karıştırın. Çikolata kasenin dibine iniyorsa gevrekten ilave edin ve tekrar karıştırın. Aslında bir ölçüsü yok baktınız çikolata gevreğin heryerini bulayacak kadar o zaman ilave edin. Biraz bu şekilde bekletin hafif kıvamlansın.
Yağlı kağıt üzerine dondurma kaşığıyla minik tepeler yapın ve buzdolabında dondurun. Dilerseniz dondurmadan önce hindistan cevizide serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder