26 Haziran 2017 Pazartesi

MACARON NASIL YAPILIR?

125 gr. Pudra şekeri
125 gr. Badem unu
120 gr. Toz şeker
50 gr. Su
80 gr. Yumurta akı
1 çimdik tuz

GANAJ İÇİN;
100 gr. Krema
200 gr. Sütlü-bitter karışık çikolata

HAZIRLANIŞI;
Badem unu ve pudra şekerini rondodan geçirin.

Toz şeker ve suyu küçük ocakta 5 dk. Kadar kaynatın. Fazla yüksek ateş olmasın.

Yumurta aklarını tuz ile önce köpürtün. Ardından kaynayan şekerli suyu incecik akıtarak yumurta aklarına ilave edin mikser ile de hızlıca çırpın. Kesilecek kıvama gelene kadar çırpın yaklaşık 5 dk.
Mikseri kaldırıp pudra şekerli badem ununu yumurta aklarının üzerine eleyin ve spatula ile karıştırın.
Renklendirme işlemini bu aşamada yapabilirsiniz. Jel gıda boyası kullanabilirsiniz. Hamuru bir sıkma torbasına aktarın.

Yağlı kağit serili tepsiye aralıklarla makaron hamurundan sıkın. Tepsiyi sert bir zemine 2-3 defa vurarak düzleşmelerini sağlayın. 1 saat kadar üzerlerinin kuruması için kenarda bekletin.
140 derecelik. Isıtılmış fırında 20-22 dakika arası pişirin. ( süre değişebilir gözlemleyin)

Fırında alınca soğumaya bırakın.
Ganajı için kremayı ısıtıp çikolata ile birleştirin ve karıştırıp soğumaya bırakın.

Macaronların arasına ganaj sürüp diğer kapağı kapatın. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder