16 Mayıs 2017 Salı

ORJİNAL PASTANE POĞAÇASI (MAYALI)

225 gr. Tereyağ veya margarin
1 paket instant maya
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
20 gr. Yoğurt (1 silme yemek kaşığı)
12 gr. Tuz (1 tatlı kaşığı)
25 gr. Toz şeker (1,5 yemek kaşığı)
1 su bardağı ılık su (200ml)
400 - 450 gr. Un

İÇİ İÇİN;
Beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN;
Ayrılan yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI;
Hamuru için tüm malzemeyi guzelce yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Sıkıca sarıp hamuru 2 saat mayalandırın.
80 gr. Lık bezelere ayırıp 11 adet poğaça elde ettim. Hamura şekil verip tepsiye dizin. Tepside 2 saat mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürüp çatal ile çizik atın. 175 derecelik fırında pişirin. AFİYET OLSUN...
NOT;  SICAK HAVALARDA MAYALANMA SÜRELERİNİ 1 ER SAAT DÜŞÜRÜN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder