21 Mayıs 2017 Pazar

İRMİK KESMESİ

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un ( kontrollü ekleyin eksik fazla olabilir)

DIŞI İÇİN;
irmik
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı ılık su

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur elde edin. Minik toplar yapıp dışını irmiğe bulayın. Tepsiye dizip 175 derecelik ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbeti için ise ılık su içinde şekeri eritip soğutun.

Fırından çıkan sıcak tatlıya, soğuk şerbeti dökün. Tatlıları hemen ters çevirip önce üst kısımlarına şerbeti çektirin. Daha sonra düzleştirip alt kısımlarına çektirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder