16 Mayıs 2017 Salı

EV YAPIMI SPAGETTİ

HAMURU İÇİN;
2 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tuz ( silme )
Un ( ele yapışmayan hafif sert bir hamur olmalı )

HAŞLAMAK İÇİN;
Su
Sıvı yağ
Tuz

ÜZERİ İÇİN
Tereyağ
Kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI;
Hamuru için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp yoğuralım. Ardından streçleyip buzdolabında 30 dk. bekletelim.

Hamuru unlu tezgaha alıp 3 veya 4 bezeye bölelim. Un yardımıyla hamuru hafif kalın açalım. Hamurun üzerini bolca unlayıp rulo yapalım. Ve bıçak ile ince ince keselim. Yapışmasına izin vermeden hafifçe birbirinden ayıralım.
Kaynar su içine atıp haşlayalım. Yoğur ve toz biberli tereyağ ile servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder