11 Nisan 2017 Salı

YALANCI SU BÖREĞİ

1 adet yufka
Yarım paket kelebek veya fiyonk makarna (su,tuz ve sıvıyağ ile haşlayın)
2 yemek kaşığı tereyağ
250 gr. Beyaz peynir
Maydonoz (kullanmayabilirsiniz)

SOSU İÇİN;
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Makarnayı tuz, biraz sıvıyağ ile haşlayın. Fazla suyu varsa süzün. Henüz sıcakken tereyağını ekleyip karıştırın. Peynir ve maydonozuda ilave edin.

Sosu için tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
Makarna üzerine bu sosun 3 te 2 lik kısmını dökün ve karıştırın. Yani biraz sostan ayırın.

Büyük boy kare borcamı sıvıyağ ile yağlayın 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde serin. Soslanmış makarnayı dikkatlice dökün. Kenardan sarka yufkaları makarnanın üzerini kapatacak şekilde katlayın.
Kalan sosu en son üzerine gezdirin.

175 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından alfıktan sonra en az 30 dk. Dinlendirin ki servis esnasında dağılma olmasın.👍 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder