26 Nisan 2017 Çarşamba

WAFFLE TARİFİ

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN;
Çilek, Muz, Kivi vs...

ÇİKOLATASI İÇİN;
6 silme yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
40 gr. Sütlü kalıp çikolata
Antep fıstığı tozu

HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve toz şeker köpürtülür. Diğer tum malzeme eklenip kısa süreli çırpılır. Hamur 3'e bölünür. Yağsız tavada veya waffle kalıbında veya tost makinasında hamur dikkatlice arkalı önlü pişirilir.

Her bir hamura sıcakken 1 er kaşık kahvaltılık çikolata sürülür. Üzerine meyveler dizilir.
Kalan 3 kaşık kahvaltılık çikolata ve kalıp çikolata benmari usulü eritilir. Meyvelerin üzerine gezdirilir. En son antep fıstığıyla süslenip servis edilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder