19 Nisan 2017 Çarşamba

SÜT DİLİMİ

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao (50 gr.)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un (kıvamı sulu oluyor un eklemeyin)

KREMASI İÇİN;
200 ml krema
1 paket tekli krem şanti
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI;
Kremayı kullanmadan yarım saat önce dondurucuda bekletin. Ardından kreması için olan tüm malzemeyi mikser ile yüksek devirde 2 dk. Boyunca çırpın. Katılaşan kremayı daha fazla çırparsanız kremanızın kıvamı bozulacak yağ ayrılaşacaktır. Bu yüzden katılaşınca çırpma işlemini sonlandırın. Buzdolabına kaldırın.

Keki için yumarta ve toz şekeri yüksek devirde rengi açılana kadar çırpın. Ardından önce sıvıları, sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve düşük devirde kısa süreli çırpın.
Büyük boy fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kek hamuru sulu kıvamda oluyor bu normal lütfen un eklemeyin. Hamuru tepsiye yayıp üzerini düzleştirin.

175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. (Ben 7 dk. Pişirdim kontrol edin piştiyse daha fazla tutmadan alın ki nemli kalabilsin. Ince bir kek olduğu için çabuk pişiyor.) Keki tel ızgara üzerinde soğutun.
Soğuyunca geniş taraftan ikiye bölün. Sadece bir yarısına kremanın tümünü yayın. Dıger yarısını ise süt dilimini hangi boyda istiyorsanız o boyda dilimlere ayırın. Kremanın üzerine sırayla dizin. Ardından tekrar bıcak ile dilimlerin hizasından kesin. ( alttaki kekte dilimlensin diye. Bu şekilde dilimleyerek koyunca hem krema ezilmiyor hem daha smetrik oluyor)

Buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirmelisiniz. Artık marketten almak istemeyeceğiniz süt dilimleriniz hazır gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN...
NOT; BU TARİFLE 12 ADET SÜT DİLİMİ ELDE ETTİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder