27 Nisan 2017 Perşembe

SUPANGLE TARİFİ

4 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta (10 gr.)
1 türk kahve fincanı pirinç unu (50 gr.)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
100 gr. Krema
100 gr. Çikolata (sütlü veya bitter isteğe göre)
Kase dibine koymak için kek

HAZIRLANIŞI;
Süt, yumurta, şeker, nişasta, pirinç unu ve kakaoyu iyice çırpın. Ocakta devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca 2 dk. Daha pişirip ocaktan alın.

Tereyağ, krema ve çikolatayı ekleyip arada bir karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Kuplatın dibine kek parçası koyup üzerine supangleyi dökün. Dilediğiniz gibi süsleyip tüketebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder