26 Nisan 2017 Çarşamba

RENKLİ PATATES SALATASI

4 büyük boy patates
Yarım kadar mor lahana
1 adet büyük boy havuç
Maydonoz
Biraz sıvıyağ
Tuz
Pul biber, karabiber
Limon
HAZIRLANIŞI;
Patatesleri haşlayıp ezin. Içine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Lahanayı ve havucu rendeleyip ayrı ayrı tavada çok az sıvıyağ ile hafif kavurun.
Maydonozu minik dograyın.
Püreyi 3 ayrı kaba bölün.
Birine maydono, birine lahan, birine de havuç eklleyip üzerlerine limon sıkın ve iyice karıştırın.

Uygun bit kalıbı streç film ile kaplayın. Önce maydonozluyu yayın üzerini düzleyin. Sonra havuçluyu ve sonra lahanalıyı ekleyip üzerlerini düzleyin. Streç film ile örtün ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.
Streç film yardımıyla kalıpta kalayca çıkarıp servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder