26 Nisan 2017 Çarşamba

PROFİTEROL TARİFİ

HAMURU İÇİN;
1 su bardağı su
100 gr. Margarin veya tereyağı
1 su bardağı un
2 paket vanilin
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta

KREMASI İÇİN;
2 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası (35gr.)
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ

SOSU İÇİN;
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası(45gr.)
2 paket kakao(50gr.)
150 gr. sütlü çikolata1 yemek kaşığı tereyağ

KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Yumurta sarısı ve şekeri el çırpıcısıyla rengi hafif açılana kadar çırpın. Üzerine nişastayı ekleyim.

Sütü kaynatmadan ısıtın

Yumurta sarılarının bulunduğu kaseye biraz sütten ekleyip karıştırın. Bu yumurtalı karışımı sütün içine boşaltıp ocağa alın. Vanilini ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp üzerini streç film ile örtelim.

10 dk. ılındıktan sonra içine tereyağını ekleyip karıştırın. ve tekrar streçleyip oda ısısına gelmesini bekleyin.

ÇİKOLATALI SOSUN YAPILIŞI;
Tencerede tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. Kıvam alınca kenara alıp içine tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Arada bir karıştırarak soğutun.

HAMURUN HAZIRLANMASI;
Tencerede su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilini kaynatın. Hiç beklemeden unu ilave edip karıştırın. hemen hamur haline gelecektir. Kısık ateşte 3 dk boyunca kaşık ile eze eze hamuru pişirin. Direk bir kaba boşaltarak mikser ile çırpın. Elimizi yakmıyorsa içine teker teker yumurtaları kırıp iyice yedirin. Sıkma torbasına doldurup. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı şekilde küçük küçük sıkın. 175 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırını kapatıp 10 dk. Kadar içinde tutun. Sonra çıkarın.

PROFİTEROLÜN TAMAMLANMASI;
Her şey hazır sadece birleştirme kaldı. Kremayı sıkma torbasına doldurun profiterollerin altından delerek doldurun. Servis kasesinin dibine kremadan sıkıp profiterolleri dizin ve üzerine çikolatalı sostan gezdirin. AFİYET OLSUN…
NOT;
TATARİFTEKİ PASTACI KREMASI VE ÇİKOLATA SOSU EKLER HAMURUNUN YARISINA YETMEKTE. KALANINI DONDURUCUYA KOYDUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder