11 Nisan 2017 Salı

KÖSTEBEK PASTA

KEKİ İÇİN;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN;
2 paket toz şanti
1 su bardağı süt
Damla çikolata

AYRICA;
4-5 adet muz
1 su bardağı süt + 1 tatlı kaşığı nescafe (keki nemlendirmek için)

HAZIRLANIŞI;
Keki için yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Dıger tüm malzeme eklenir ve kısa süreli çırpma işlemi yapılır.
20 cm lik kalıba dökülür ve 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.

Kek soğuduğunda kenarlardan 1 parmak bırakılır ve ortası çukurlaştırılır. Süt ile heryeri güzelce nemlendirilir. Çukurlaşan yere muzlar dizilir.

Krem şanti katı kıvamlı bir şekilde hazırlanır. 2 paket şantiyi 1 su bardağı ile çırpın. Damla çikolatalar eklenir ve karıştırılır.

Muzların üzerine bolca şanti konulur top şeklinde düzeltilir. En son ayrılan kekler ufalanır ve pastanın üzeri kaplanır. Dolapta biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder