3 Nisan 2017 Pazartesi

KOKOSTARLI KEK

KEKİ İÇİN;
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt + 1 tatlı kaşığı nescafe ile karıştırın
Yarımdan biraz fazla sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbona, bir kaç damla sirke

COCO TOPLAR İÇİN;
2 adet yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksikpudra şeker
2 su bardağı hindistan cevizi

ÜZERİ İÇİN;
Çikolata sosu (tarifi sayfamda var veya hazır)

HAZIRLANIŞI;
Coco toplar için yumurta akını köpürüne kadar çırpın. Pudra şekerini de ilave edip kısa süreli çırpın. Hindistan cevizlerini ekleyip yoğurun. 9 adet top yapın. Dolapta dinlendirin.

Keki için yumurta ve toz şekeri çırpın. Sütün içinde nescafeyi eritip onu ekleyin, sıvıyağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip çırpın. En son karbonatın üserine sirke döküp onu ekleyip ve kısa süreli çırpın.

Kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp un serpin. Kek harcından biraz kalıba döküp, coco topları dizin. Üzerine kalan harcı dökün ve 175 derecelik ısıtılmış fırında 35 dk. Kadar pişirin.

Fırından alıp servis tabağına ters çevirip çıkarın. Soğuyunca soğuk çikolata sosunu üzerine gezdirin. AFİYET OLSUN...
NOT; Pişme süresi değişiklik gösterebilir. Ben keki alır almaz soğutmadan kalıbından çıkarıyorum ve hiç bir şekilde parçalanma olmuyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder