26 Nisan 2017 Çarşamba

GALETA UNLU ÇITIR BÖREK

6 adet yufka
100 gr. Tereyağ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı un

İÇİ İÇİN;
1 kilo ıspanak
250 gr. Lor peyniri
Biraz sıvıyağ
Tuz
Karabiber, kırmızı toz biber

DIŞI İÇİN;
Biraz süt
Galeta unu

HAZIRLANIŞI;
Tereyağını eritip su ve un ile karıştırın.
2 yafkanın üzerine bu karışımdan sürüp üst üste koyun. 16 üçgen parçaya bölün.
Klasik sigara böreği yöntemiyle bolca iç harcından geniş tarafa yerleştirip sıkıca rulo yapın.
1 gece buzdolabında dinlendirip önce süte ardından galeta ununa bulayıp 190 derecelik fırında güzel bir renk alıp kabarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN...
NOT; ISPANAĞI KAVURARAK EKLERSENİZ DAHA ÇITIR BİR BÖREK ELDE EDERSİNİZ. BEN O ŞEKİLDE YAPTIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder