26 Nisan 2017 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLI UN HELVASI

100 gr. Tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı su

DIŞI İÇİN;
80 gr. Sütlü çikolata
80 gr. Bitter çikolata

HAZIRLANIŞI;
Yağları tavaya alıp eritin. Unu ilave edip istenilen renge gelene kadar kavurun. Üzerine dikkatlice suyu ve şekeri ekleyip hızlıca karıştırın. 1 dk. Kadar pişirip ocaktan alın. 10 dk. Bekletip top top şekiller verin ve benmari usulü eritilen çikolayaya bulayın. Çikolatası donunca servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder