19 Mart 2017 Pazar

YALANCI TRUFF

4 su bardağı rondodan çekilmiş kek (kakaolu, sade karışık kullandım)
3 yemek kaşığı hindistan cevizi (eklemeyebilirsiniz)

GANAJ İÇİN;
200 ml krema
160 gr. Sütlü-bitter karışık çikolata
1 çay kaşığı nescafe (sade)

DIŞI İÇİN;
130 gr. Sütlü-bitter karışık çikolata

HAZIRLANIŞI;
Ganaj için krema kaynatmadan ısıtılır içine çikolata ve nescafe eklenir ve tamamen eriyene kadar karıştırılır. Dırek keklerin üzerine dökülür. Hindistan cevizide eklenip iyice karıştırılır. Üzeri streçlenip buzdolabında 2 saat soğutulur.

Dış kaplaması için çikolatanın 3 te 2 lik kısmı benmari usulü eritilir. Ocaktan alınır ve 3 te 1 lik kalan çikolatalar eklenir devamlı karıştırılarak temperleme işlemi yapılır. (Bu işlem yapılmazsa çikolata parlak olmaz ve ele alındığı zaman hemen erir)
Dolapta soğuyan ve sertleşen karışımdan yuvarlak toplar yapılır çikolataya bulanır ve donunca servis edilir. Dilerseniz kakaoya da bulayabilirsiniz. Ama çikolata kaplıyı tavsiye ederim😉😋 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder