8 Mart 2017 Çarşamba

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA

4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 tavuk bulyon (tercihe göre)
Kekik, nane

HAZIRLANIŞI;
Tereyağ ve sıvıyağında unu biraz kavuruyoruz. Üzerine dikkatlice su ve tavuk suyunu ilave edip hızlıca çırpıyoruz. Baktınız topaklar var süzgeç ile süzüp öyle devam ediniz. Kaynamaya başladığında şehriyeleri ve tuzunu (kullanacaksanız bulyonu ekleyin. Lezzet veriyor) ekleyip 6-7 dk. Kadar kaynatın. En son biraz kekik ve nane serpip servis edin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder