31 Mart 2017 Cuma

PIRASALI TEPSİ BÖREĞİ

5 adet yufka

SOSU İÇİN;
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden  suyu
Biraz tuz

İÇİ İÇİN;
1 demet pırasa
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kadar salça
Tuz
Karabiber, kimyon
1 türk kahve fincanı su

HAZIRLANIŞI;
Sosu için olan tüm malzemeyi karıştırın.

İçi için prasaları minik doğrayıp sıvıyağında kavurun. Biraz salça ekleyip kavurmaya devam edin suyunu verip su bitene kadar kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Birinci yufkayı yağladığınız tepsiye serip uzerine hafif sos gezdirin kenardaki fazlalıkları üzerine kapatın ikinci yufkayı  elinizle iri parçalara bölüp tepsiye buruşuk bir şekilde yayın. Her katın arasına sostan eklemeyi unutmayın. 2,5 yufkayı bu şekilde üst üste dizdikten sonra ara kata iç harcını yayın. Üzerine tekrar kalan 2,5 yufkayı serin. Aralarına sosu gezdirmeyi unutmayın. En üste koyacağınız yufka parçalı olmasın bütün olsun tepsi boyutunda kesin.
Tamamlanan böreği dilimlere kesip kalan sosu üzerine gezdirin. Dilerseniz susa, çörek otu serpip 175 derecelik ısıtılmış fırında güzelce pişirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder