13 Mart 2017 Pazartesi

PATATES MANTISI

3 adet orta bot patates
Biraz maydonoz
Pulbiber
Tuz

İÇİ İÇİN;
200 gr. Kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Karabiber, kimyon, kekik
Tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN;
Yoğurt
Toz biberli tereyağ

HAZIRLANIŞI;
Patatesleri haşlayıp ezici ile ezin. Minik doğranan maydanozları ilave edin. Tuz ve pul biber ekleyip yoğurun ve çanak şekli verin.

Sıvıyağında kıymayı kavurun içine soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayıda ekleyip biraz kavurup suyunu, tuz ve baharatları ekleyip biraz piştikten sonra ocaktan alın.
Çanakların içini kıyma ile doldurup üzerine yoğurt ve tereyağı gezdirin. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder