13 Mart 2017 Pazartesi

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ (TUZLU)

650 gr. Un (şekil verilecek kıvama gelene kadar un ekleyin)
300 gr. Suyu alınmış margarin ( aşağıda anlatıyorum)
30 gr. Pudra sekeri (2 yemek kaşığı)
15 gr. Tuz (1 yemek kaşığı)
2-3 yemek kaşığı su
2 tane yumurta (akları hamura, sarılar üzerine)

ÜZERİ İÇİN;
Ayrılan 2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Çörek otu
Susam

HAZIRLANIŞI;
2 paket margarini eritip bir gece buzdolabında bekletin ertesi gün dibine çökmüş olan suyu atıp üstte kalan margarini kullanın. 2 paket margarindan 300 gr. Sade yağ çıkıyor. Tahmini olarak. Tartınız varsa tartılı yapmanızı tavsiye ederim.

Diğer tüm malzemeleride ekleyip yumuşak şekil verebileceğiniz bir hamur elde edin. Hamura şekil vermekte zorlandığınız anlarla hafif elinizi nemlendirerek hamuru tekrar yoğurun. Kuruduğu için şekil vermekte zorlanabilirsiniz. Birebir pastane lezzetinde kurabiye hamurudur👍 dilediğiniz şekilleri vererek. Üzerine yumurta sarısına pekmezi karıştırarak sürün susam ve çörek otu serpip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN... NOT; YUVARLAK OLAN KURABİYEYE ÇÖREK OTU EKLEDİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder