19 Mart 2017 Pazar

ORJİNAL KAZANDİBİ

1 litre süt
8 yemek kaşığı dolusu toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası (25 gr.)
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu (50 gr.)
1 paket vanilin

TEPSİNİN DİBİ İÇİN;
Tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI;
Tencere içinde muhallebisi için olan tüm malzemeyi çırpıp ocağa alın. Devamlı karıştırarak kaynatıp kıvam almasını sağlayın.
Alaminyum uygun boyuttaki bir tepsinin dibini tereyağlayın ve seker serpin. Muhallebiyi hiç soğutmadan dökün ve yüksek ateşte 10 dakika kadar tepsiyi çevire çevire altını kızartın. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder