5 Mart 2017 Pazar

ELMALI TURTA (AĞIZDA DAĞILMA GARANTİLİ)

HAMURU İÇİN;
250 gr. Tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri (125 gr.)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Un (360 gr.)

İÇİ İÇİN;
4 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Arzuya göre ceviz

HAZIRLANIŞI;
İç harcı için elmalar soyulup rendelenir. Tavaya alınıp şeker ilave edilir suyunu salıp çekene kadar kavrulur. En son tarçın ilave edilip ocaktan alınır, soğutulur.

Hamuru için tüm malzeme karıştırılır. İlk başta kum kum olacak bu normal lütfen hamur toplanmıyor demeyin😄  Daha sonra tezgah üzerine alınıp bir bütün hal alana kadar yoğrulur.

Hamurun 3 te 2 lik kısmı taban için kullanılır kalan kısmı üzerini süslemekte kullanabilirsiniz. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişiriniz. Fırından alınca soğutup pudra şekeri eleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder