13 Mart 2017 Pazartesi

DEREOTLU POĞAÇA (MAYASIZ)

125 gr. Tereyağ
1 çay bardagi sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasığı sirke
Yeteri kadar dereotu (minik minik doğranır)
Un

İÇİ İÇİN;
Beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN;
Ayrılan yumurta sarısı
Biraz pekmez
Susam, çörek otu

HAZIRLANIŞI;
Hamuru için olan tüm malzeme yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Minik parçalar koparılıp içleri peynir ile doldurulur ve kapatılıp tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve pekmez karıştırılıp sürülur. Susam vs. Serpilir. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir. AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Kolayca hazirlanabilecek bir pogaca. Kabarma derdi yok. Tatida cok guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mayasız olduğu için çok pratik olur elinize sağlık :)

      Sil