13 Mart 2017 Pazartesi

DEREOTLU POĞAÇA (MAYASIZ)

125 gr. Tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 türk kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
İnce kıyılmış dereotu
Aldığı kadar un ( şekil verilecek kıvama geldiği kadar)

İÇİ İÇİN;
Beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
Biraz sıvıyağ

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzemeyi yoğurma kasesine alıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım. Tereyağı soğuk olmalı ve unu fazla eklemeyin. Ele yapışmaması yeterli.

İstenilen şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

yumurta sarısı ve sıvıyağını karıştırıp sürelim. 175 derece ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Kolayca hazirlanabilecek bir pogaca. Kabarma derdi yok. Tatida cok guzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mayasız olduğu için çok pratik olur elinize sağlık :)

      Sil