13 Mart 2017 Pazartesi

DANA KAVURMA (LOKUM KIVAMINDA)

2,5 kilo dana kuşbaşı
Üzerini geçecek kadar su
Tuz
Karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı dolusu teteyağ

HAZIRLANIŞI;
Etleri yıkayıp düdüklü tencereye alalım üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayınca üzerinde köpükler olacaktır onları alıp atalım. Tamamen köpük bitince tuzu ilave edip kapağını kapatalım. 30 dk. Boyunca haşlayalım.

Haşlanan etleri süzerek bir tencereye alalım. Suyunu asla dökmeyin bir kavonoza alıp dibine tortuların çökmesini bekleyin. Üstte kalan berrak suyu kullanabilirsiniz.  Üzerine teteyağ ilave edip güzelce kavuralım. Biraz et suyundanda ilave edebilirsiniz. En son baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Hafif ılındığında buzdolabı poşetine etleri alıp iyice sıkıştıralım buzdolabına kaldırıp bir gün bekletelim. Ertesi gün poşetten çıkarıp dilimleyelim. Tek porsiyonluk olarak poşetleyip dondurucuya kaldıralım. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder