31 Mart 2017 Cuma

BURMA KADAYIF TATLISI

Yarım kilo kadayıf
125 gr. Tereyağ
250 gr. Ceviz

ŞERBETİ İÇİN;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI;
Önce şerbeti hazırlayalım. Kaynamaya başlayınca 8 dk. Boyunca kaynatın hafif koyu kıvamlı olsun. Ardından soğumaya bırakın.

Kadayıfı pişireceğiniz kabın dibini bolca tereyağ ile yağlayın. Kadayıfları uzun bir şekilde önünüze alın üzerine ceviz koyup dikkatlice rulo yapın. Tepsiye ortadan başlayarak dizin. Tüm kadayıfları bu şekilde tamamlayın. Orta ateşte yavaş yavaş altlı üstlü kizartın. Gerekirse bir borcama aktarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Ve dinlenmeye bırakın. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder