16 Şubat 2017 Perşembe

TEMEL KURABİYE HAMURU (TATLI)

250 gr. Tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri (125 gr.)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Un (360 gr.)

HAZIRLANIŞI;
Tüm malzeme karıştırılır. İlk başta kum kum olacak bu normal lütfen hamur toplanmıyo demeyin😄  Daha sonra tezgah üzerine alınıp bir bütün hal alana kadar yoğrulur.175 derecelik fırında pişirilir.

SUSAMLI KURABİYE İÇİN;
Top şekil verilip önce yumurta akına sonra susama bulanır.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE İÇİN;
Hamur içine hindistan cevizi karıştırılır top şekil verilip önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanır.

CEVİZLİ VE TARÇINLI KURABİYE İÇİN;
Hamur içine ceviz ve tarçın eklenir top şekil verilip üst kısmı yumurta akına ve cevize batırılır.

MANTAR KURABİYE İÇİN;
Top şekli verilip huni önce kakaoya ardından topların üzerine batırılır.

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE;
Hamura damla çikolata karıştırılır. Yuvarlak yassı şekil verilip üzerine damla çikolata dizilir.

MIKNATIS KURABİYE
Hamur parmak şeklinde uzatılıp iki ucu birleştirilir. Piştikten sonra benmari usulu eritilen çikolataya bulanır. Hindistan cevizi serpilir.

RÜZGAR GÜLÜ KURABİYE;
Hamurun yarısı kakaolanır. Minik top yapılır. Bir beyaz bir kakao olacak şekilde 4 tane top avuç içine alınır yuvarlak yapılır. Diğer el yardımıyla yuvarlanılır.

TAHİN DOLGULU KURABİYE;
Tüm ölçüler 1'e 1 bir olacak şekilde tahin, su ve şeker güzelce karıştırılır. Hamurdan bir parça alınıp içi oyulur tahin doldurulur ve kapatılıp top yapılır. Üzeri yumurta akına ve susama batırılır.

MAKARON KURABİYE;
Minik yuvarlak yassı şekiller yapılır. Piştikten sonra cokokrem sürülür. Ve diğer yuvarlak yapıştırılır.

KAKAOLU TEKERLEK KURABİYE;
Hamura kakao karıştırılır ve hafif unlayarak merdane ile açılır. Yuvarlak kalıpla kesilir. Piştikten sonra kenarları benmari usulü eritilen çikolataya ve hindistan cevizine batırılır.

MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE;
Pastacı kreması yapılır. (tarif sayfamda ve de bloğumda mevcut) hamur içine krema doldurulup yuvarlak top yapılır. Piştikten sonra benmari usulü eritilen çikolata ile çizikler yapılır.

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE;
Hamura kakao ve türk kahvesi karıştırılır. Parmak kalınlığında kısa boylu şekiller verilir. Kürdan ile üzerine bastırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder